Tuesday, April 21, 2015

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မ်ား ေထာပတ္သီး စားသုံးျခင္းျဖင္႕ သေႏၶသားႏွင္႕အေျမႇးပါး ဖြ႔ံၿဖိဳးေစႏိုင္

No comments :


ေထာပတ္သီးတြင္ လူ႔ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ေစေသာ ဗီတာမင္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ေနသည့္ အတြက္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္မ်ား ေထာပတ္သီး စားသုံးေပးျခင္းျဖင့္ မိမိ၏ သေႏၶသားကို ဖြံ႕ၿဖိဳးေစႏိုင္ၿပီး သေႏၶသား အေျမႇးပါး ဖြံ႕ၿဖိဳးေစႏိုင္ေသာေၾကာင့္ စားသုံးေပးသင့္ေၾကာင္း သားဖြားမီးယပ္ဆိုင္ရာ အထူးကု ဆရာဝန္တစ္ဦးက အႀကံျပဳေျပာၾကားသည္။

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္မ်ားအေနျဖင့္ မိမိရင္ေသြးငယ္မ်ား က်န္းမာ ႀကံ့ခိုင္ေစေရး အတြက္ အာဟာရဓာတ္ ၾကြယ္ဝေသာ အစားအစာမ်ား စားသုံးေပးျခင္း အျပင္ အိပ္ေရးဝေအာင္ အိပ္ရန္လည္း လိုအပ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ေထာပတ္သီးတြင္ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီးႏွင့္ ပိုတက္ဆီယမ္မ်ား ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ စားသုံးေပးသင့္သည့္ အသီးတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္။

''ေထာပတ္သီးဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ ႏွလုံးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္လို႔ စားသုံးသင့္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးမွာ သၾကားဓာတ္ ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္ဓာတ္ အနည္းငယ္သာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ က်ခ်င္တဲ့သူေတြနဲ႔ အဆီက်ခ်င္တဲ့သူေတြလည္း စားသုံးေပးသင့္ပါတယ္'' ဟု ၎က ဆက္လက္ေျပာသည္။

ထို႔အျပင္ေထာပတ္သီးသည္ မ်က္စိအျမင္အာ႐ုံကို ေကာင္းမြန္ေစႏိုင္ၿပီး ထုံက်ဥ္ကိုက္ခဲသည့္ ေရာဂါမ်ား၊ အေအးမိ၊ ႏွာေစးျခင္း မ်ားႏွင့္ သြားဖုံးတြင္ ေသြးယိုျခင္းမ်ား မျဖစ္ေစရန္ ကာကြယ္ေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္ရွိ ဆဲလ္မ်ားကို ေကာင္းေစျခင္းအျပင္ ကင္ဆာေရာဂါကိုလည္း အတန္အသင့္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။

No comments :

Post a Comment

credit - YomaLan- အသဲကြဲ ကဗ်ာမ်ား၊ရုိးရာေလး၊ နည္းစနစ္က်က်အေတြးအေခၚ The Express Times Facebook pages ..........-